Kávová zrna pocházejí z regionu Cajamarca v severním Peru. Po sklizni v nadmořské výšce 1850 – 2000 m.n.m. byla zrna zpracována promytou metodou.
Praženo na filtr.
Šálek filtrované kávy od Leviho Dominigueze skrývá osvěžující ovocné tóny. Šťavnatá káva s příjemnou aciditou potěší milovníky výrazně ovocných filtrů.
Země původu: | Peru |
Region: | Cajamarca |
Farma: | Levi Dominiguez |
Nadmořská výška: | 1850–2000 m n. m. |
Odrůda: | Catuai |
Zpracování: | promyté |
Pražení: | nafiltr |
Chuťový profil: | jablko, hrozny, karamel |
SCA cuppingové skóre: | 86 |

Tato peruánská zrna nabízejí skvělý kávový zážitek pro ty, kteří při výběru kávy na filtr sahají po ovocných kávách. Osvěžující kombinaci žlutého jablka a hroznového vína v šálku doplňuje sladký karamel, což je ideální volbou pro všechny milovníky acidnějšího a sladce ovocného filtru.
Kávu vypěstoval Levi Dominigues na své farmě, která se nachází v provincii Jaen regionu Cajmarca, což je třetí největší kávový region severního Peru. Celým regionem se táhne horský masív pohoří Andy. Region tedy charakterizují vysoké nadmořské výšky, bujná džungle a úrodná půda, tedy ideální podmínky pro pěstování kávy vysokých kvalit.
Po sběru byly kávové třešně zpracovány promytou metodou na zpracovatelské stanici Chacra Coffee Company. Jde o nového producenta, který s činností začal v létě 2023. Specializují se na zpracovávání kávy po sběru. Chacra v peruánské španělštině znamená “malá farma”, za významem se ale skrývá mnohem více, jelikož chacry poskytují obživu komunitě, která ji obhospodařuje. V Chacře pracují s vybranou skupinou farmářů, většinou přáteli a sousedy. Všichni, kteří sezde na práci podílejí jsou oddáni řemeslu produkce kávy.
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.