Kávová zrna pocházející z regionu Copan v Hondurasu. Po sklizni v nadmořské výšce 1300 m.n.m. byla zrna odrůd caturra zpracována promytou metodou.
Pražení vhodné pro filtr.
Tato káva má intenzivní chuť a jemné aroma a je vhodná pro vášnivé fanoušky středoamerické kávové produkce. Farmářka Katia Duke vypěstovala kávu se šťavnatým tělem a dochutí třešní.
Balení: 1 kg nebo 250 gramů.
Doporučené užití:
HAND BREW
CESTOVÁNÍ
BATCH BREW
GASTRONOMIE
OFFICE
Charakteristika: | čokoláda, třešně, bobule |
Země původu: | Honduras |
Region: | Copan |
Farma: | San Isidro |
Odrůda: | catuai |
Nadmořská výška: | 1300 m n.m. |
Zpracování: | promyté |
Pražení: | na filtr |
Balení: | 250 gramů nebo 1 kg |
Farma San Isidro, kterou vede farmářka Katia Duke, se nachází v suché a prašné oblasti jen patnáct minut jízdy od města Ruinas de Copán v departementu Copán v Hondurasu. Farma je po generace v rodině Katie, vyrábí kávu tradičním způsobem a prodává místním zprostředkovatelům. Většinu svého mládí strávila na farmě, než vystudovala agronomii na prestižní Zamorano Pan-American Agricultural School v San Antonio de Oriente. Vyrostla odhodlána následovat tradici svých rodičů a rodiny, ale epidemie rzi listové la roya zasáhla Honduras v roce 2012 a ten rok zničila většinu úrody. Tato rána pro produkci kávy přiměla Katiu, aby přehodnotila svůj přístup k farmaření a změnila způsob, jakým ona a její rodina přemýšlí o kávě.
Katia musela nejprve lépe porozumět odvětví výběrové kávy. Absolvovala různé kurzy a stala se z ní certifikovaná baristka a pražička. Otevřela si vlastní kavárnu, kde pražila a prodávala kávu z rodinné farmy. Dalším krokem se přirozeně stalo pěstování výběrové kávy pro export. Po mnoha diskusích s otcem jí byly přiděleny pozemky, aby mohla hospodařit, jak uzná za vhodné. Nyní, o pět let později, tyto experimenty vedly k významným odměnám.
Tento lot kávy odrůdy Catuai prošel promytým zpracováním. Čerstvě sklizené třešně se zbaví dužiny a 18–24 hodin fermentují v keramických tancích. Káva se poté promyje čerstvou pramenitou vodou, aby se odstranily zbytky slizu. Takto propraná káva se suší buď na vyvýšených lůžkách nebo betonové terase, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Catuai byl vyvinut jako kříženec mezi Mundo Novo a Caturra a byl původně uveden na trh v Brazílii v roce 1949. Kultivar, známý pro svou malou výšku a vysoký potenciál produktivity, se rozšířil z Brazílie přes Střední Ameriku, což dnes představuje téměř polovinu veškeré produkce Arabiky v Hondurasu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Vážím, vážíš, vážíme. Tuhle váhu má doma snad každý barista a nejeden milovník kávy.Váží kávu, měří čas. Ideální kombinace.Jednoduché ovládání, ideální rozměry.
SAECO Aulika EVO Black, je profesionální automatický kávovar který je přímým nástupcem kávovarů Gran Crema. Tento model je vhodný pro náročný provoz se standardním vysokým...
Hlavní přednosti kávovaru Aulika EVO Focus josu: Nahřívání šálků Ergonomické řešení pro každodenní používání funkce one touch – výběr nápoje stisknutím jednoho nápojeSnadná...
Seaco Aulika Evo Office poskytuje veškeré vlastnosti pro nepřetržité používání. Zaručuje perfektní přípravu espressa, lunga nebo dvojité kávy bez mléčných nápojů. Můžeš si...