Tane - PEGASING (Indonesie)

Novinka
Značka: TANE
390 Kč 339 Kč bez DPH
Skladem

Káva z produkce belgické pražírny 

Tane - PEGASING (Indonesie)

 

Charakteristika: orangette, salaka, kandovaná jahoda
Způsob zpracování: Naturální
Balení: 250 gramů
Pražení vhodné pro přípravu filtrované kávy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mycí stanice Team Pegasing je oázou experimentálního zpracování kávy v oblasti, kde se všechna zrna tradičně zpracovávají metodou giling basah (mokré loupání). Hendrův otec, Hamdan, se přestěhoval do oblasti Pegasing v roce 2006 a začal pěstovat kávu na nově zakoupeném pozemku. V roce 2010 se k němu přidal jeho syn Hendra, který při studiu staré literatury narazil na různé další způsoby zpracování kávy, které začal zkoušet na jejich farmě. Spojil se s dalšími indonéskými farmáři zabývajícími se experimentálním zpracováním kávy a vyvinul 10 různých metod založených na poptávce svých zákazníků, především jakartských pražíren, aby zdůraznil atributy odrůd a terroir.

Hendra v posledních letech investuje především do takzvaných posklizňových zařízení. Jedná se především o rozvlákňovače třešní, sušící lůžka nebo sklady. Na zpracovatelské stanici najdeme dva nové rozvlákňovače, gravitační mycí kanály a několik krytých afrických lůžek.
Hendra také nakupuje kávu od 70 farmářů z okolí, které přesvědčil, aby sbírali pouze zralé třešně.

Země původu: Indonesie
Charakteristika: orangette, salaka, kandovaná jahoda
Způsob zpracování: Naturální
Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
Oblast: Aceh Tengah
Balení: 250 gramů.
Pražení vhodné pro přípravu filtrované kávy

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: